Perennials

Poluotporna trajnica sa zelenim listovima i nebeskoplavim, loptastim cvjetovima. Koristi se za sadnju u gredice, posude i za rezano cvijeće. Visina: 60 - 90 cm. Vrijeme cvatnje: Kasno proljeće, ljeto. Uvjeti rasta: Toplo i sunčano mjesto. U hladnijoj klimi ga treba je iskopati i spremiti preko zime.
Trajnica s purpurnim, eliptičnim, blago nazubljenim listovima i plavim ili bijelim cvjetovima skupljenim u klasove. Koristi se kao pokrivač tla. Visina: 10 - 20 cm. Vrijeme cvatnje: Kasno proljeće, ljeto. Uvjeti rasta: Sunčano ili polusjenovito mjesto.
Otporna trajnica s uskim listovima i ružičastim, mirisnim cvjetovima.Koristi se za sadnju u kamenjarima i kao pokrivač tla.Visina: 15 cm.Vrijeme cvatnje: Proljeće, ljeto.Uvjeti rasta: Sunčano i suho mjesto.
Poluotporni, zimzeleni, aromatični grm sa srebrnopepeljastim listovima i žutim cvjetnim glavicama intenzivnog mirisa.Koristi se kao neformalna živica, u gredicama, u kamenjarima, uz staze, na balkonima i terasama.Visina: do 60 cm.Vrijeme cvatnje: Ljeto.Uvjeti rasta: Sunčano mjesto.
Otporna trajnica sa ružičastim cvjetovima smještenim između velikih dekorativnih listova.Koristi se u gredicama, kao pokrivač tla, ispod stabala, te uz vodu.Visina: 30 - 40 cm.Vrijeme cvatnje: Zima, rano proljeće.Uvjeti rasta: Sunčano ili sjenovito mjesto.
Otporna, zimzelena trajnica sa sivozelenim, duboko nazubljenim listovima i sitnim, žutim cvjetovima.Koristi se u gredicama i u kamenjarima.Visina: Do 60 cm.Vrijeme cvatnje: Ljeto.Uvjeti rasta: Sunčano mjesto.
Sukulentna trajnica zadebljalih listova skupljenih u nisku, gustu rozetu. Ružišasti cvjetovi su smješteni na izduženim, zadebljalim stapkama. Najčešće se koristi za sadnju u kamenjarima.Visina: Do 10 cm. Vrijeme cvatnje: Ljeto.Uvjeti rasta: Suho i sunčano mjesto.
Poluotporna, zimzelena trajnica sa purpurnim cvjetovima.Koristi se kao pokrivač tla i u kamenjarima.Visina: 5 - 10 cm.Vrijeme cvatnje: Ljeto.Uvjeti rasta: Sunčano mjesto.
Otporna trajnica s velikim, tamnoplavim cvjetovima.Koristi se u kamenjarima.Visina: 10 cm.Vrijeme cvatnje: Proljeće.Uvjeti rasta: Polusjenovito mjesto.
Otporne trajnice s dekorativnim listovima.Koriste se u gredicama, ispod stabala, kao pokrivači tla i uz vodu.Visina: 30 - 90 cm.Vrijeme cvatnje: Ljeto. Uvjeti rasta: Polusjenovito ili sjenovito mjesto.
Page 1 of 4
 

©: Ures d.o.o.

Yes, I accept cookies and get the best experience on this website.